מי מאיתנו לא זקוק למילה טובה לפחות פעם ביום, שנדע שיש מי שמעריך אותנו, רואה אותנו
דצמבר מעבר להיותו חודש של סיכומים, עבורי הוא חודש של צבע, זה החודש בו חושפות חברות הצבעים בארץ ובעולם, את הבחירה שלהן לצבע השנה לשנת 2025. ומאז שהתחלתי לכתוב לכם כאן בבלוג, מדי דצמבר אני מרחיבה בנושא, במיוחד בשבילכם, כי למה שרק אני איהנה מכל הטוב הזה?
בחירת צבע השנה משפיעה על סקלת הצבעים אליה ניחשף במהלך השנה הקרובה. לכן זה מעניין להבין מה משמעות הבחירות האלו ולעקוב במהלך השנה הקרובה ולהבין אם ואיך זה משפיע עלינו.
איך כל זה קשור לכותרת של הפוסט?
הקשר הוא בבחירות נוספות שנעשות בעולם ולא רק בהקשר של צבע השנה ואתייחס לבחירות אלו בהמשך הפוסט.
שנעבור לבחירת צבעי השנה 2025?
הפעם אני מסכמת לכם בקצרה את הבחירות והסיבות שהביאו אליהן, כי יש לי עוד מלא דברים לשתף איתכם החודש.
חב' פנטון הכריזה על גוון מוקה מוס "Mocha Mousse" כצבע השנה, ואני חייבת להגיד שהוא מרגיש לי כמו חיבוק עוטף ומפנק. עם החוּם השוקולדי העמוק שלו, הוא משדר חמימות, נוחות ורוגע, בדיוק מה שכולנו צריכים בתקופה כזו. הבחירה השנה מדגישה שוב את הרצון לחזור לשורשים, לשים דגש על פשטות קלאסית, ולהעניק משמעות חדשה לקשר שבין עיצוב, רגש וטבע. אני מאוד אוהבת את החמימות שהוא משדר ובאופן אישי הוא מזכיר לי את הקפה הראשון של הבוקר ואת המילקי שאני מפרגנת לעצמי מדי פעם כפינוק קטן ומתוק כי מי מאיתנו לא זקוק לפינוק מדי פעם.
אני ממש יכולה לראות אותו משתלב באופנה ובעיצוב פנים. בעיניי מעבר לחום שהוא משדר אני רואה עומק ואלגנטיות וכבר מדמיינת אותו בפרויקטים הבאים שלי.
צבע השנה של טמבור לשנת 2025 הוא: 0927T Touch of Mint "נגיעה בירוק"
בחברת טמבור מסבירים שהבחירה בגוון זה נובעת מהרצון לחזור אל יסודות של תקווה והתחדשות, בעקבות השנה המטלטלת שעברנו וחוסר הוודאות שמלווה אותנו מאז ה-7.10.24. הצבע הירוק, המאזן והמרגיע, מסמל את הטבע ואת הצמיחה. אנחנו יכולים לראות איך הוא משתלב כיום כגוון ניטרלי שמחליף את האפור העירוני ומתאים לכל סגנון עיצוב פנים תמיד משתלב ומסייע ליצירת תחושת רווחה ואיזון בכל חלל הבית, מצבע הקירות ועד האביזרים.
אהבתי את ההסבר של אדריכלית ניבה יחיאב אלון, ראש תחום עיצוב בטמבור "בתיאוריית הצבע המודרנית של יוהנס איטן (צייר ומעצב שווייצרי, מהמשפיעים באסכולת הבאוהאוס בשנותיה הראשונות), יש שלושה גווני יסוד. כאלו שאי אפשר בלעדיהם, שהם הלכה למעשה הבסיס והיסודות של עולם הצבע: אדום, כחול, צהוב. במציאות, נוהגים להתייחס אל הירוק כאל "גוון היסוד הרביעי". פשוט, כי הוא נמצא מסביבנו, וקשה לנו לדמיין את הסביבה שלנו בלעדיו" וזה נכון שבעתיים בעקבות הסגרים בתקופת הקורונה והימים בהם היינו מסוגרים בבית בעקבות המלחמה.
הבחירות של חב' פנטון וטמבור אמנם לא מפתיעות, אך מתחברות היטב לאווירה הכללית בעולם ובמיוחד כאן בארץ. החזרה לטבע ושימוש בחומרים וגוונים טבעיים מאוד התחזקה מאז הקורונה ולאור התהפוכות שעובר העולם שלנו מאז, ניתן להבין את הבחירות האלו.
חב' נירלט שבחרה כצבע השנה 2025 ב- IS 1275 HIGH STYLE הפתיעה אותי בבחירה המקורית שלהם. זו זהו גוון סגול לבנדר בהיר, שמסמל שילוב בין תשוקה לחיים שמחים ורבי עוצמה לבין רוגע ושלווה, תוך דגש על עיצוב אותנטי ואינדיבידואלי. גם כאן הצבע נבחר מתוך ניתוח מעמיק של מגמות עולמיות ומקומיות, ומשקף את המורכבות של התקופה ולטעמי אף מדגיש את השאיפה שלנו לאופטימיות ותקווה לעתיד טוב יותר.
הגוון שנבחר מאזן בין האדום המעורר, צבע שמסמל בין היתר סכנה, אש ומלחמה לכחול המאוזן והמרגיע, שמסמל שלום ומזכיר בין היתר את דגל המדינה שלנו. הלבנדר הבהיר הוא גוון מואר שמשדר רוגע ושמחה. הוא מתאים למגוון סגנונות עיצוב ומשדר תחושת קלילות, פריחה ואנרגיה מחזקת.
אני סקרנית לראות איך הצבע הזה ישתלב בבית שלנו בשנה הקרובה. יש בו משהו פתוח ומואר ואותי באופן אישי הוא משמח ומזכיר לי את ארון הקיר בחדר השינה של הוריי ז"ל שהיה בצבעי לבן ולבנדר בהיר, לצידו היה הדום בצבע סגול בפינת האיפור של אמי, הרבה לפני שמישהו בכלל חשב על צבע השנה.
הנה השלישיה הנבחרת לשנת 2025
הבטחתי שאתייחס לבחירות הנוספות שנעשות סביב סוף השנה ומה הקשר למילה טובה?
בשנה שעברה גיליתי שחוץ מצבע השנה, ישנה גם מילת השנה והיא מתייחסת לשנה החולפת, 2024 שממש עוד רגע אנחנו נפרדים ממנה.
מילון אוקספורד האנגלי בחר לסיכום שנת 2024 במילה BRAIN ROT "ריקבון מוחי". לטענתם, זה מה שקורה למוח שלנו. הוא הולך ונרקב. הרשתות חברתיות הופכות אותנו יותר ליותר שטחיים, אנחנו מכורים לריגושים מהירים. זה יכול להיות סטוריז באינסטגרם, ציוצים בטוויטר, או סתם גלילה ובהיה במסך בשעת לילה מאוחרת.
לדברי המומחים של אוקספורד, מעט מאוד מאתגר כיום את המוח שלנו. המכונה המופלאה הזו הולכת ומתנוונת ואנחנו הולכים ומאבדים את היכולת לנתח, לפרש, להעלות טיעונים מורכבים.
מילת השנה של מילון מרים וובסטר האמריקאי היא polarization "קיטוב"
במילון הגדירו קיטוב כמצב שבו "הדעות, האמונות או האינטרסים בחברה לא נעים על רצף אלא מתרכזים בשני קצוות מנוגדים"; הבחירה שלהם מתבססת על חיפושים מקוונים באתר בו מבקרים 100 מיליון משתמשים בחודש ומושפעת לא מעט ממערכת הבחירות הסוערת שהיתה השנה בארה"ב .
עורך המילון פיטר סוקולאוסקי הוסיף כי פירוש המילה "שאנחנו נוטים לעבר הקיצוניות ולא המרכז". למרבה האירוניה והצער, כולנו מסכימים שיש קיטוב ולא רק בארה"ב.
השנה הבנתי שגם האקדמיה ללשון עברית בוחרת מילה וכולנו יכולים להשפיע. אני שמה לכם קישור בסוף הפוסט. כשאני חושבת על מילה אחת שתייצג יותר טוב מכל אחת אחרת את כל מה שאנחנו חווים כאן בשנה האחרונה, אני בוחרת במילה זֶהוּת.
לטעמי, זו היתה ועודנה שנה של בירור מחדש מה משמעות הזהות שלנו כאן בארץ וגם מול העולם. אני מקווה שנגלה שלמרות הקיטוב, הזהות שלנו כישראלים מימין ומשמאל והשייכות שלנו לארץ הזו חזקה יותר מהכל.
עניין הזהות מתחבר לי כמובן גם לעיצוב פנים ואני מדברת לא מעט על עיצוב עם משמעות, איך אנחנו מביאים לידי ביטוי את הזהות שלנו באמצעות העיצוב, בין אם מדובר בעסק שלנו ובין אם מדובר בבית שלנו. לא סתם הסלוגן שלי הוא- מעצבת סיפור חיים. התפקיד שלי הוא לספר את הסיפור של הלקוחות שלי.
כמעצבת פנים, אני מאמינה שכל פרויקט הוא הזדמנות לספר את הסיפור הייחודי של הלקוחות שלי. בעיצוב עסק אני שמה דגש על עיצוב שמשלב ערכים וסגנון אישי. אני מתמקדת בתרגום הערכים, החזון והאווירה שהלקוחות רוצים לשדר ללקוחותיהם ולעובדים שלהם דרך העיצוב.
בעיצוב הבית, אני מתחברת לחלומות, לצרכים ולהעדפות האישיות של כל בני המשפחה. התהליך מתחיל בהקשבה עמוקה ובשאילת השאלות הנכונות, וממשיך בתכנון שמבטא את האישיות, הסגנון והזהות של כל אחד – דרך צבעים, חומרים, פרטים ועיצוב חלל שמרגיש בדיוק כמוהם. זהו עיצוב שמשקף זהות אישית.
הספרים שאנחנו אוהבים וגורמים לנו להרגיש בבית מחזירים אותי לתחילת הפוסט ולמילה הטובה שכולנו זקוקים לה מדי פעם, ולפחות פעם ביום. אצלי זה בא לידי ביטוי בפרגונים שאני מקבלת מהלקוחות שלי.
וביומיום שלי אני משתדלת לומר משהו נחמד לקופאית בסופר, למנקה של הבניין, למשפחה שלי, שידעו שיש מישהו שרואה אותם.
איך זה בא לידי ביטוי אצלכם? ההמלצה שלי- תהיו טובים לאחרים ופרגנו להם מילה טובה ביום, זה עושה פלאים, למי שמקבל וגם למי שנותן.
ואל תשכחו לספר לי לאיזה מהצבעים שנבחרו הכי התחברתם.
"לא פעם זה קשה
אבל לרוב מילה טובה
מיד עושה לי טוב
רק מילה טובה
או שתיים לא יותר מזה" (יעקב גלעד)
עד הפעם הבאה, ממשיכה להתפלל לחזרתם של כל החטופים לביתם, ממשיכה להאמין שיש למילים שלנו כוח לחולל ניסים.
אם תרצו להצביע ולהשפיע מה תהיה מילת השנה של האקדמיה ללשון
#מעצבתמשפצת#אוהביעיצובפנים#תיכנוןועיצובפנים#עיצובפניםוהוםסטיילינג#נגרותבהתאמהאישית#עיצובלובי#עיצובמשרדים#תכנוןחלליעבודה#עיצובפניםלעסקים#מעצבתסיפורחיים#הרצאותעיצוב#עיצובחלליםמסחריים #עיצובפנים #זהותבעיצוב #צבעהשנה #פשטותקלאסית #עיצובישראלי #designalifestory
Comments