top of page
Search

לשנה הבאה בני חורין

אני לא בטוחה שלחטופים שלנו יש זמן עד שנה הבאה. הם חייבים לחזור הביתה למשפחות שלהם כמה שיותר מהר. מרגיש לי שכל יום שעובר עלול להיות גזר דין מוות עבורם. כתבתי על זה בפסח שעבר ואני לא מאמינה שעוד שנה עברה ושוב הגיע פסח ולא כולם חזרו הביתה. הלב לא תופס איך יכול להיות שעדיין ישנם 59 חטופים בעזה שעדיין מייחלים להיות בני חורין.


אני מודה שהחג השנה עובר עלי בתחושות קשות מאוד לאור המצב. מה שכן שימח אותי מעט היה שסופסוף חגגנו בהרכב משפחתי גרעיני מלא, אחרי מספר שנים שלא כל הבנים היו בבית. אולי אנצל את החג הזה להשיג תמונה משפחתית עדכנית. כי האחרונה היתה בבר מצוה של דניאל לפני כ-4 שנים...


ב-2022 העליתי פוסט בבלוג שדיבר על חרות, עצמאות והקשר ביניהן. נזכרתי בו השבוע, תוך כדי שאני מתכוננת להצגת העסק שלי בראשון הקרוב לפני כ-40 בעלי עסקים. חשבתי איך הכל מסתובב גם בחיי העסקיים ויש תנועה מתמדת של עשיה.

איך בתחילת דרכי עסקתי בעיקר בפרויקטים עסקיים ואיך הקורונה כמעט וסגרה לי את האפיק הזה, איך בחיים כמו בחיים, יש דינמיות ואני שמחה שהיום אני משלבת בין התחומים, עוברת מפרויקט משרדים, לפרטי, מעצבת לובי מפעם לפעם וחוזר חלילה.

אני אוהבת את הגיוון הזה. הוא טוב לי והלקוחות שמגיעים אלי מספרים לי שזה טוב גם להם.


צילומים: חן ליאופולד, אלעד גרובנר


אז אם תהיתם במה אני מתמחה, אלו שלושת התחומים בהם אני עוסקת- תכנון ועיצוב משרדים, עיצוב לובאים במגזר הפרטי והעסקי ופרויקטים של תכנון ועיצוב פנים במגזר הפרטי.

לאחרונה סיימתי פרויקט משרדים. כשהראיתי את צילומי הפרויקט לחברה שלי, היא אמרה שאהבה את התמונות אך לא ממש הבינה איך נראה החלל.

ניסיתי להבין למה והראיתי לה מבט-על של כל השטח. הסברתי לה מה הרציונל שהוביל אותי בתכנון החלל המאתגר. ברגע שהתחלתי להסביר לה, הבנתי למה זה לא היה ברור לה מלכתחילה ולמה התכנון היה מאתגר.

תוכנית העמדה - מבט על
תוכנית העמדה - מבט על

למה היא לא הבינה את החלל? כי בד"כ כשאומרים לנו משרדים אנחנו מדמיינים חלל סטנדרטי, מרובע בד"כ, עמדת קבלה, חדרי עובדים, חדר ישיבות ובמקרה הנוכחי זה לא היה המצב.


למה מאתגר? כי החלל שקיבלתי היה הכול חוץ מסימטרי- זוויות חדות, שני עמודים קונסטרוקטיביים, פינות לא שגרתיות ומעט מאוד קווים ישרים לעבוד איתם.

האתגר היה לנצל את הצורה הלא קונבנציונלית לטובת יצירת שלושה אזורים מוגדרים- מחסן, מעבדה וחלל עבודה, תוך התמודדות עם המגבלות המבניות. כל החלטה תכנונית דרשה התייחסות לגיאומטריה המורכבת של המקום.

והשטח שנשאר למשרדים החדשים, קיבל צורת משולש.


הפרוגרמה שקיבלתי מהלקוחות היתה ברורה, 6-10 עמדות עבודה, אזור לישיבות צוות, מטבחון וארונות תצוגה.

המנכ"ל שאוהב את המראה הלופטי ביקש להשאיר את תקרת הבטון חשופה  ו-OPEN SPACE. זה הכתיב את הקונספט העיצובי.

במיתוג החדש שהחברה עוברת הופיע צבע כחול שהשתלב נפלא עם האפור בטון.

מבט על, הדמיה - רואים את החלוקה בריצוף בין הכחול לאפור
מבט על, הדמיה - רואים את החלוקה בריצוף בין הכחול לאפור

שילבתי אותו בריצוף PVC כשהכחול מופיע במרכז החלל בצורת משולש דוגמת החלל כולו ומסביב לאורך הקירות, PVC אפור בטון. החלוקה הצבעונית של הריצוף מגדירה את אזור העבודה שנמצא בהיקף החלל, לעומת אזור המעבר המרכזי שהודגש מעבר לריצוף הכחול גם ע"י תקרת מגשי רשת ממתכת שיוצרת גם היא צורת משולש. בתוכם שילבתי תאורה וצמחיה, מה שהופך את כל החלל הזה לאלמנט העיצובי המרכזי,

החלל המרכזי בשילוב מגשי אקספנדד, תאורה וצמחיה. צילום: אלעד גרובנר
החלל המרכזי בשילוב מגשי אקספנדד, תאורה וצמחיה. צילום: אלעד גרובנר

בעוד שבאזורי העבודה ייצרתי שקט עיצובי בעזרת צבעוניות רגועה באפור/לבן וגופי תאורה פונקציונליים.

צבעוניות מונוכרומטית שקטה. כל גופי התאורה מטליה אבוטבול
צבעוניות מונוכרומטית שקטה. כל גופי התאורה מטליה אבוטבול

את מראה הבטון חיזקתי בשני מוקדים, באמצעות חיפוי קיר במראה מחוספס המקושר לעולם הבניה.

עמוד קונסטרוקטיבי מחופה בכניסה. צילום: אלעד גרובנר
עמוד קונסטרוקטיבי מחופה בכניסה. צילום: אלעד גרובנר
החיפוי חוזר גם באזור הישיבות. צילום: אלעד גרובנר
החיפוי חוזר גם באזור הישיבות. צילום: אלעד גרובנר

מכיוון שרציתי לנצל כל ס"מ בחלל, וויתרתי על קירות בנויים. במקומם תיכננתי מחיצה דקורטיבית מברזל המשמשת להפרדה בין אזור הכניסה לעמדות העבודה ולתצוגה.


המחיצה יוצרה בסטודיו נושקה. הצמחיה של קרת צמחיה מלאכותית
המחיצה יוצרה בסטודיו נושקה. הצמחיה של קרת צמחיה מלאכותית

להפרדה בין חלל העבודה לאזור הישיבות, תיכננתי ארון דו-צדדי המשמש מצד אחד את העובדים לאחסון קלסרים, מדפסת ועוד ומצידו השני, כמטבחון משולב עם ארון תצוגה, לצד שולחן הישיבות.

הארון מצד העובדים. כל הריהוט של מובילי. צילום: אלעד גרובנר
הארון מצד העובדים. כל הריהוט של מובילי. צילום: אלעד גרובנר
כאן רואים את הארון מפריד בין חלל העבודה לאזור הישיבות. רואים גם את אלעד הצלם
כאן רואים את הארון מפריד בין חלל העבודה לאזור הישיבות. רואים גם את אלעד הצלם

אחרי שהראיתי לחברתי את מבט העל והסברתי לה עם אלו אתגרים התמודדתי בפרויקט הזה, היא הביטה שוב בתמונות ופתאום הכל הסתדר לה והיה מובן.

 

לאחר מכן, התיישבתי ובחרתי אלו מהצילומים משקפים הכי טוב מבחינתי את הפרויקט ואותם העליתי לאתר שלי. אתם מוזמנים להיכנס ולראות תמונות נוספות. אני סקרנית לדעת איך אתם הבנתם את החלל.


בתוך בליל התחושות הקשות שעטף אותי לקראת החג, העלאת הפרויקט לאתר מילאה אותי שמחה וגאווה למרות הכל. הפרויקט יפהפה מבחינה עיצובית ותכנונית ואני מודה על כך שהלקוחות זרמו עם ההחלטות העיצוביות שלי, באופן כזה שבמציאות המשרדים החדשים נראים בדיוק כמו שדימיינתי והצגתי ללקוחות בפרזנטציה שערכתי לפני קבלת אישור סופי לתכנון ולעיצוב הכולל.

 


  

 לקריאת הפוסט על חרות ועצמאות משנת 2022


ניפגש שוב בחודש הבא,

חלי





 
 
 

2 Comments


Guest
Apr 15

מרתק

רואים כמה החלל מאתגר

עושה חשק לעבוד כאן

Like
Replying to

תודה שרה, שמחה לשמוע שזה עושה לך חשק 🥰

Like
מברברת1.jpg

על עיצוב פנים, על החיים ועל מה שביניהם

bottom of page